С какво точно е опасен домашният акар?

Веднага трябва да се каже, че не е нужно да са страхуваме от ухапвания от акари – това не се усеща, тъй като те поемат отпадналите повърхностни частици вече мъртва кожа. Обаче основният проблем може да станат техните екскременти, в които се съдържат ферменти, предизвикващи алергична реакция.

В зоната на риска се намират особено малки деца и хора с повишено ниво на чувствителност към такива дразнители. Към основните болести, които могат да възникнат при контакта с акари, се отнасят: конюнктивит, астма, дерматит, възпаление на лигавиците, алергия.

За да се избегнат усложнения от такова естество, трябва регулярно да се почиства дома, да се изхвърлят стари вещи, да се изтупват настилките, почистват мебелите. Едно от най-популярните места за живеене на акарите са възглавниците. Те периодично трябва да се сменят. Не забравяйте и за редовно пране на дрехи, спално бельо и то при температура не по-ниска от 60 градуса.

Хората, които са склонни към алергии или страдат от тях, трябва редовно да се преглеждат при специалист, който на време да назначи лечение в случай на реакция, предизвикана от праховия акар.

Услугите на "Почистваща фирма Ботевград - ВЕДРО СТИЛ ЕООД"

Бърза и лесна връзка с НАС

Контактна форма на ВЕДРО СТИЛ ЕООД

Потърсете ни ! Не се колебайте !

Фирма за почистване ВЕДРО СТИЛ ЕООД