Колко често да чистим?

Стане ли въпрос за почистване на дома, всяка домакиня има свой график и начин, по който го провежда, както и любими препрати, които използва. Няма стандарти, които да ни налагат кога и колко често да чистим - има хора, които предпочитат да чистят всеки ден, както и такива, за които минаването с прахосмукачка веднъж седмично е повече от достатъчно.

Практиката показва, че повечето хора почистват по един или друг начин всеки ден, малко по-обстойно и подробно веднъж седмично и правят основно почистване на дома 1-2 пъти годишно.

Независимо какъв е вашият маниер на чистене, трябва да се съобразите, че някои вещи имат нужда от всекидневно почистване, докато други - не.

Затова е важно да знаем колко често да чистим.

Почистването на спалнята започва със смяната на чаршафите, която е задължително да се прави веднъж седмично. Само така може да сте сигурни, че потните и мъртви кожни клетки няма да станат дом за вредните акари.

Завивките трябва да се перат два пъти годишно или на всеки 6 месеца. Матракът следва да бъде почистван веднъж месечно, като това е и периодът, на който трябва да се сменя протекторът му с чист.

Кърпите за лице и тяло трябва задължително да се перат на 3-4 използвания, като е препоръчително да се перат на по-висока температура или да се гладят.

Редно е да почиствате и дезинфекцирате тоалетната чиния, душ кабината и мивката поне веднъж седмично, а при нужда и по-често.

Кухнята има особена нужда от вашето внимание, защото там лесно се цапа. Не бива да пропускате да перете кухненските кърпи поне ведъж или два пъти седмично. Веднъж седмично трябва да подменяте и кухненската гъба, с която почиствате чиниите и самата мивка.

Не се притеснявайте за използвате препарати, за да се отървете от всякакви нечистотии в сифона и по тръбите.

Обърнете внимание на печката, като я почиствате поне две пъти годишно от загорели остатъци от храна. Хладилникът трябва да се почиства веднъж на всеки три месеца.

Чистенето може да продължи в другите помещения стая по стая, като е добре да действате последователно и организирано, за да не допускате пропуски.

Обирането на прах и паяжини трябва са се прави минимум 1 път в седмицата, а пускането на прахомчукачка - 2-3 пъти седмично.

Само така ще си гарантирате, че няма да се наслои мърсотия и и следващото почистване ще има по-скоро поддържаща функция. Минавайте с мокър парцал пода поне през ден.

Прозорците е хубаво да се мият всеки сезон поне по веднъж, а при нужда и по-често.

Услугите на "Почистваща фирма Ботевград - ВЕДРО СТИЛ ЕООД"

Бърза и лесна връзка с НАС

Контактна форма на ВЕДРО СТИЛ ЕООД

Потърсете ни ! Не се колебайте !

Фирма за почистване ВЕДРО СТИЛ ЕООД